El que pensem de …

En un món complex com el nostre, sempre hi ha paraules o conceptes que ens ajuden a entendre les coses. Però aquestes paraules també tenen diferents dimensions. En aquesta secció hi trobaràs una mena de Vikipèdia pròpia des d’on oferim la nostra lectura sobre diferents conceptes .

“Compartir”
“Compartir”

Paraula composta per dues parts “com” i “partir”. Per separat són totalment oposades; però juntes donen un resultat realment potent. És una paraula caòtica. “Com” expressa la unió, ja que ve a ser un “amb tu”. “Partir” és tot el contrari, divideix. I juntes formen un concepte de junts a partir de la diferència, respectant la individualitat de cadascú. Un exponent de la necessitat de fer conjuntament des d’un mateix.

“Creativitat”
“Creativitat”

Expressió màxima del pensar de forma transformacional. La creativitat va contra tot el que està establert. És un acte al qual no es pot posar límits, que parteix de la llibertat, no hi ha condicions prèvies. És l’expressió més gran del pensar de forma no convencional.

“Connectivitat”
“Connectivitat”

Acció que permet posar en contacte el talent, sigui on sigui. És el que fa possible el compartir.

“Talent”
“Talent”

Allò que tots tenim i que l’únic que hem de fer és treure’l, fer que aflori. El nostre i el dels qui ens envolten. La concepció clàssica de l’economia ha tingut sempre la temptació d’ofegar el talent de les persones perquè el talent et fa lliure. Actualment, el paradigma és tot el contrari, ja que hem pres consciència que és només a partir del talent, i la connectivitat d’aquest, que la societat pot avançar i, de resultes, la cohesió social, l’economia, etc.

“Persona”
“Persona”

L’eix sobre el qual pivota tota acció i tot pensament, i objectiu de qualsevol actuació d’hèlix3c. La persona és l’únic agent que té a les seves mans el poder de la transformació. És el motor d’una forma de fer diferent.

“Organització”
“Organització”

Paraula que està perdent tot sentit avui dia. No és important l’organització, el que importa és l’organitzar-se, doncs això suposa un acte lliure de persones que comparteixen una finalitat.

“Economia del coneixement”
“Economia del coneixement”

Visió de l’economia basada en el talent de les persones. Un concepte que s’ha utilitzat moltes vegades en algun context no adequat però l’essència del qual segueix totalment vigent.

See video
Tertúlia ConnectanTalent amb Jordi Pigem
hèlix3c -  01.12.2014 -  6,737 visits
hèlix3c es una “constructoría” especializada en servicios que generan el pensar no convencionalmente y la acción transformadora tanto para personas como para empresas y organizaciones. Porque es posible construir nuevas relaciones en el ámbito personal y profesional si hacemos uso del aprendizaje.