ESPORA 3C

Una invitació a la transformació biomimètica

Inici

La biomimètica ens ensenya a preguntar a la Natura.

Durant 3.800 milions d’anys la Natura ha assajat infinitat de solucions perquè les espècies que poblen el planeta hagin pogut sobreviure i evolucionar. Sigui quin sigui el repte al qual ens enfrontem, és molt probable que la solució ja sigui davant nostre. Així, podem aprendre noves formes de col·laboració de les abelles o bé inspirar-nos en l'alzina surera per regenerar teixits neuronals. Tots els camins estan oberts.

ESPORA3C ens convida a descobrir el nostre món amb uns altres ulls i a reflexionar sobre els nostres desequilibris com a espècie a través d'una experiència en que l'art és transmissor d'un missatge que, des del sentir, commou a la raó. Aquest projecte transformador sintetitza de forma creativa els aprenentatges adquirits per hèlix3c durant més d'una dècada de seminaris i conferències i els principis inspiradors de la World Biomimetics Foundation.

Fins on vols que arribi la teva espora?

Si vols que la teva espora voli lluny, apunta alt.
Escriu en el formulari que trobaràs al final d'aquesta pàgina qualsevol pensament que t’hagi sorgit, mira de donar-li forma d’acció transformadora i no t’autoimposis límits.
Tot gran canvi comença amb una petita transformació.
I, per què no, amb un clic.

Hàbitats

La consciència biomimètica

Adonar-nos que no som el centre de res, sinó que simplement som Natura ens allibera del nostre antropocentrisme i ens ofereix una nova perspectiva que ens permet connectar matèria i energia.

L'ofici de viure i el projecte de vida

Alinear el projecte de vida, allò que realment volem fer, amb la nostra aspiració professional és una aspiració a la qual mai hauríem de renunciar. Per aconseguir-ho és necessari aprendre a utilitzar els nostres recursos interns.

Organitzacions ameba

L'extrema flexibilitat de les amebes és una font d'inspiració biomimètica per a les organitzacions que s'adapten a condicions canviants adaptant la seva estructura segons funcions, no jerarquies.

Som sers socials

La dimensió social ens defineix com a humans. És la nostra capacitat de cooperació la que ens ha permès evolucionar com a espècie i que ara es veu qüestionada per un model de vida individualista que amenaça la nostra cohesió.

Ecosistemes

Les persones, els grups i fins i tot les organitzacions necessiten nutrients i un espai on es donin les condicions adequades per desenvolupar el seu potencial. L'educació, la salut, la societat i la cultura són alguns dels principals ecosistemes.

Futur viscut, futur imaginat

Avancem en el temps mitjançant bucles en els quals present, passat i futur es retro-alimenten. La nostra relació amb les màquines està donant pas a una Quarta Revolució Industrial en què només les tasques complexes creatives quedaran reservades al talent humà.

Videos

El despertar de la consciència biomimètica

Performance inicial d'ESPORA 3C, "Una invitació a la transformació biomimètica", esdeveniment celebrat el 19 d'abril de 2016 al CCCB. La dansa, el mim i la música construeixen un relat destinat a commoure la raó des de l'emoció: el pas de l'alienació i la solitud al descobriment de que som Natura i que tot està interconnectat.

Diàlegs Sàpiens

De la consciència, al compromís i des d'aquí a l'acció. A ESPORA 3C, "Una invitació a la transformació biomimètica", els Diàlegs Sàpiens van anar teixint un fil de reflexió compartit a partir de les experiències de diversos participants.

10 anys d'acció transformadora

Entrevista realitzada en el marc d'ESPORA 3C, "Una invitació a la transformació biomimètica", esdeveniment celebrat el 19 d'abril de 2016 al CCCB. En aquest bloc temàtic s'ofereix una retrospectiva de la trajectòria vital d'en Pere Monràs i dels 10 anys d'existència d'hèlix3C.

Projectant el futur

Part final d'ESPORA 3C, "Una invitació a la transformació biomimètica", celebrat el 19 d'abril de 2016 al CCCB. En aquest bloc es visualitzen projectes en actiu com Sangaku i Bionure de clara inspiració biomimètica.

Veus

Pere Monràs

Fundador d'hèlix 3c

Lluís Reales

Dirigeix i condueix el programa "Terrícoles" a BTV

Àngels Martos

Vicedegana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya

Albert Zamora

President i cofundador de Bionure

Marc Monràs

Patró de la Fundació Vincle i patró fundador de Biomimetic World Fundation

Pablo Villoslada

Expert en neuroinmonología i doctorat per la Universitat de Califòrnia en aquesta especialitat.

Javier Collado

Professor d’Educació Global per a la Ciutadania, Filosofia de l’Educació, Història i Relacions Internacionals

Judit Castro

Product Manager i Responsable pedagògica a Sangaku

Jordi Carrasco

Consultor i responsable de comunicació a hèlix3c, professor de màrqueting digital i social media i implementador de LEGO Serious Play.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

La teva espora

Fins on vols que arribi la teva espora?

Si vols que la teva espora voli lluny, apunta alt.
Escriu en el següent formulari qualsevol pensament que t’hagi sorgit, mira de donar-li forma d’acció transformadora i no t’autoimposis límits.
Tot gran canvi comença amb una petita transformació.

La teva espora arribarà tant lluny com vulguis

Ecosistema/es de destí:

hèlix3c
T. 934 982 221 - Bolivia, 134136 - 08018 Barcelona
www.helix3c.com - info@helix3c.com

Organitza: helix3c.com worldbiomimetic.org
Col.labora: oakbcn.com giroribot.es
Amb el suport de: cccb.org fbofill.cat
Crèdits imatges