“El cap d’Antifrau insinua que Vives va cobrar comissions”

A la mar, hi passen coses ben estranyes. I especialment a la mar de Barcelona, a aquesta costa de tan sols 4 quilòmetres, en els darrers anys hi hem vist passar de tot. El més antic ens arriba amb el Maremàgnum: un complex comercial que s’ha passat sempre la llei dels horaris catalana pel forro, pel simple fet, d’estar situat a la zona del port i, per tant, perquè depèn de l’Autoritat Portuària. Però no està a Barcelona? Sí, i no a 20 metres del mar com estableix la llei de costes.

Un altre cas flagrant ens arribava amb l’Hotel Vela, construït en terrenys també de l’Autoritat Portuària de Barcelona, entitat pública, però que no va fer pública la forma d’adjudicació del projecte. Al barri de la Barceloneta hi ha hagut veus contràries a l’edifici, que argumenten que la llei estableix que només es pot construir un edifici en terrenys guanyats al mar si es tracta d’instal·lacions portuàries. És l’hotel quelcom útil per al port? Segurament sí, per als navegants de luxe. Veïns, ecologistes i surfistes, han explicat repetidament, que el complex hoteler modifica els corrents marins a causa de la prolongació de l’espigó, a més de la modificació dels vents que dificulta les competicions en patí català, embarcació autòctona i la pràctica del windsurf. I el que tothom sap, l’hotel no compleix la llei de costes, tampoc.

Vist tots aquests fets que s’ha anat succeïnt, sembla clar el procés de reconversió del Port Vell de Barcelona. I com a colofó, la construcció d’una marina de luxe a la part històrica del port, amb accès restringit a uns quants. Ens sorprèn doncs la notícia de que és possible que es cobressin comissions per contruir-la? Seguirem atents a les informacions que vagin apareixent…

Font original: El Triangle http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2015/05/el-cap-d-antifrau-insinua-que-vives-va-cobrar-comissions-40766.php

See video
Tertúlia ConnectanTalent amb Jordi Pigem
hèlix3c -  01.12.2014 -  6,737 visits
hèlix3c es una “constructoría” especializada en servicios que generan el pensar no convencionalmente y la acción transformadora tanto para personas como para empresas y organizaciones. Porque es posible construir nuevas relaciones en el ámbito personal y profesional si hacemos uso del aprendizaje.