“L’hospital públic que no va poder atendre Enrique Gheron d’un infart acumula retallades per valor de 27 milions d’euros”

Lamentablement, no hi ha altre comentari a fer, en cas de tenir-ne la possibilitat, que fer costat solidàriament al dolor d’aquells qui més directament en pateixen les conseqüències. Sí queda, per sentir, pensar i fer, allò més efectiu per tal de que la sanitat faci, i exigim que faci, un tomb decidit en la comprensió de que el primer són els continguts: i els continguts són les prioritats d’atenció. Després, els processos: com ho podem fer per minimitzar riscos. I per últim, el que cal pensar són les estructures: els dispositius fixos.

Des de fa temps, els responsables polítics i la pròpia societat ho pensa a l’inrevès. Pensem que primer són les estructures i això ens porta al deliri de que vulguem un hospital a cada poble. Després pensem en els processos i en els continguts, i ho fem sempre des de les perspectives dels recursos econòmics disponibles, pensant que els diners son la solució única, excepte que vulguem que la sortida sigui el conflicte permanent.

Per això crec, cada vegada més, que ens cal aportar una manera de pensar no convencional. Si fem com sempre passarà allò de sempre. I el més important de veure-ho així és agafar la responsabilitat de construir “bottom-up”. Estem acostumats a esperar decisions “top-down”. Ja no hi ha lloc a fer-ho així. Els que manen tenien respostes, però s’han canviat les preguntes.

Notícia que porta a aquesta reflexió: El Crític, 8/1/2015. http://www.elcritic.cat/actualitat/lhospital-public-que-no-va-poder-atendre-enrique-gheron-dun-infart-acumula-retallades-per-valor-de-27-milions-deuros-2260

See video
Tertúlia ConnectanTalent amb Jordi Pigem
hèlix3c -  01.12.2014 -  6,737 visits
hèlix3c es una “constructoría” especializada en servicios que generan el pensar no convencionalmente y la acción transformadora tanto para personas como para empresas y organizaciones. Porque es posible construir nuevas relaciones en el ámbito personal y profesional si hacemos uso del aprendizaje.