“Vigilància als mitjans després de l’atemptat a Charlie Hebdo”

Mai és fàcil parlar d’aquests temes i segurament jo no dec ser el més indicat per fer-ho perquè no tinc ni idea de terrorisme, d’amenaces, religions, ni res que hi pugui haver al darrera d’aquest acte.
Però jo crec que una acció policíaca mai és la resposta a uns fets. Potser és necessària (no dic pas que no), però és una solució a curt termini que, en massa ocasions, fins i tot es demostra que és una solució dolenta (com es pot veure en els darrers casos als Estats Units). La solució passa per posar més policia al carrer? Quanta més? Per vigilar més? Per prohibir més? Jo crec que no. Fins on podem arribar o estem disposats a arribar en aquest tipus de solucions? Suposo que tot això no serveix de res si no s’afronta l’arrel del problema o no ens fem les preguntes realment importants.
Els qui hi entenen diuen que el terrorisme internacional ha canviat la forma de fer tradicional. En canvi, els estats el combaten amb estratègies ben caduques. L’experiència ens diu que quan una situació està enrocada, el millor és canviar el focus. En aquest cas, potser el focus no l’hem de posar en el moment de l’atac (o immediatament abans o després) i potser l’hem de posar molt abans. Aleshores les preguntes son d’un altre caire com ara: què fem per potenciar el respecte i l’acceptació de l’altre? Què fem per potenciar la interculturalitat (envers la intraculturalitat o la multiculturalitat que no comporta “inter”)? Com vetllem perquè tothom pugui portar una vida digna? Com aconseguim ser envers tenir? Si el focus el posem en un estadi anterior al problema, les preguntes van en una altra direcció: a la persona i al grup (no al fet), i si treballem des de la persona i el grup la repercussió és directe al sistema. Gandhi va combatre tot un imperi amb un canvi de forma de pensar. No ho podem fer nosaltres?
See video
Tertúlia ConnectanTalent amb Jordi Pigem
hèlix3c -  01.12.2014 -  6,737 visits
hèlix3c es una “constructoría” especializada en servicios que generan el pensar no convencionalmente y la acción transformadora tanto para personas como para empresas y organizaciones. Porque es posible construir nuevas relaciones en el ámbito personal y profesional si hacemos uso del aprendizaje.