ICO

SITUACIÓ ACTUAL

El sector sanitari és un dels més crítics a la societat actual. És un dels sectors on més s’inverteix i, alhora, on les retallades de les administracions afecten directament: disminucions de serveis, tancament d’instal·lacions, reduccions de personal, etc. Tot plegat pot afectar l’atenció a les persones si no som capaços d’instaurar una nova forma de fer on es racionalitzin els serveis. L’ICO ha endegat el 2012 un Programa de Lideratge Clínic on hi participen al voltant de 20 professionals mèdics, infermers i d’administració, que té per objectiu debatre i estudiar com liderar equips humans de cara a una activitat productiva, eficient i qualitativa. El mòdul directiu del programa ha estat desenvolupat per hèlix3c, i en concret per Pere Monràs, David Baró, M. Roser Ferré i Liberto Pereda.

EIX D’ACTUACIÓ

Cinc eixos estratègics per a la gestió sanitària de segle XXI:

  1. Aprendre a fer de manera diferent i aplicar aquest mètode per superar els models de gestió limitats. Prioritzar la gestió de continguts (models de gestió 3.0) front a la gestió clàssica d’ estructures i processos.
  2. Mobilitzar el talent de les persones i transformar l’organització en efectiva (fer bé el que és bo de fer). La gestió compartimentada actual no portarà a un tot harmònic i eficient.
  3. Aprendre la més alta tecnologia organitzacional. Aprendre a exercir l’ autolideratge mitjançant l’adequació organitzacional.
  4. Desaprendre patrons mentals obsolets. El primer patró que s’ha d’oblidar és que calen més recursos; cal millorar canviant les maneres de fer i aprofitant els recursos existents. Aprendre nous patrons mentals i de comportament, que afegeixin valor a allò que fem.
  5. Unir voluntats i fer equips forts i confiats preparats per excel·lir en tot moment.
See video
Tertúlia ConnectanTalent amb Jordi Pigem
hèlix3c -  01.12.2014 -  6,737 visits
hèlix3c es una “constructoría” especializada en servicios que generan el pensar no convencionalmente y la acción transformadora tanto para personas como para empresas y organizaciones. Porque es posible construir nuevas relaciones en el ámbito personal y profesional si hacemos uso del aprendizaje.